Storyn bakom Pella Hedeby X Sérénité

Storyn bakom Pella Hedeby X Sérénité

När det svenska premiumvarumärket Sérénite grundades 2021 var det med visionen att skapa stillsamma platser där en ombonad harmoni möter ett exklusivt uttryck. Sérénité kommer från franskans ord för ”Sinnesro” och detta återspeglas också i den nya, harmoniskt minimalistiska kollektionen Simplicité. Kollektionen, som är skapad i samarbete med den ledande svenska inredaren Pella Hedeby, består av en sänggavel, en sängkappa och ett överkast.

– Designen av sänggaveln kom till när jag satt med en väldigt tydlig inre bild av vad jag önskade i mitt eget sovrum, utan att hitta en motsvarande lösning på marknaden. Jag vände mig till Sérénité med en förfrågan om vi tillsammans kunde ta fram denna gavel, då jag inspirerats mycket av uttrycket och kvaliteten i deras tidigare kollektioner, berättar Pella Hedeby.

– Vi ville ta fram en ny gavel som skiljde sig från våra nuvarande kollektioner, så när Pella kontaktade oss för att presentera sin idé kände vi att det skulle varit ett perfekt komplement till vårt sortiment. Gavelns design och dimensioner är unika på många sätt och vi tycker det är kul och inspirerande att vara med och ta fram sådana produkter. Alla produkterna i kollektionen är noga designade för att skapa ett tydligt uttryck i ett sovrum. Minimalism handlar inte bara om att förenkla utan om att vara medveten om små detaljer och att de måste få ta plats för att göra skillnad, säger Sérénites designchef Julie Kadhum.

Tack vare den låga och långsträckta sänggaveln bibehålls rymden i rummet och skapar ett minimalistiskt uttryck, samtidigt som den har en ombonad karaktär. Klädseln i tungt linne har en textur som ger en känsla av tvättad patina och är omsorgsfullt utvald för att ge gaveln och inramningen av sängen ett elegant uttryck.

– Valet att ha tyget i en greige nyans som går ton-i-ton med övrig inredning är helt i linje med min inredningsfilosofi, där jag strävar efter att addera lager och djup i rummet, snarare än iögonfallande möbler och objekt. Tonen i textilen kan plocka upp såväl en varm gråskala som mjuka naturnära nyanser. Här tillför överkastet/pläden ytterligare ett mjukt lager och adderar en värme till kollektionen med sin vackra beigea nyans.

Överkastet är mix av linne och hampa har en kvalitet och tyngd som ger ett vackert fall, och den är lika skön att svepa om sig i soffan, där den kan draperas som en pläd över armstödet.

– I mitt universum råder en mjuk minimalism, med ett stillsamt uttryck, enkla former och vackra material. Och jag är både stolt och tacksam över att få möjlighet att utveckla denna design tillsammans med Sérénité. Och det är definitivt inte så att det som ser enkelt ut är just enkelt. Det krävdes skickliga skräddare för att ta fram prototypen med den exakta rundningen, och mittsömmen som skulle bli signum för gaveln, så att den trots sitt nätta format erbjuder en mjukt ombonad känsla. Det var verkligen inspirerande att få besöka den lilla fabriken i Glimåkra och följa alla leden i det skickliga hantverket, säger Pella Hedeby.

De senaste åren har vi lagt allt större vikt vid att skapa rätt känsla i våra sovrum. En harmonisk inredning som vi trivs med bidrar till en bättre sömnupplevelse. En ledstjärna för Sérénités högkvalitativa kollektioner av svensktillverkade möbler, textilier och inredningsdetaljer för sovrummet är också det starka fokuset på hållbarhet – både i valet av material och i design och produktion.

– Som varumärke vill vi lyfta fram sovrumsmiljön genom att erbjuda kollektioner som håller över tid, både i kvalitet och design, och som skapar en lugn och stressfri vardag för alla människor som använder dem. Därför är vi också väldigt noggranna med vilka vi samarbetar med. Pella Hedeby är en person som vi har inspirerats av och som utstrålar samma lugn, harmoni och enkelhet som Sérénité står för. Det var helt enkelt en perfekt match och bäddat för framgång, säger Julie Kadhum.  

Utforska kollektionen här

Föregående artikel