Sänggavel och sovrumsinredning – skapa en harmonisk och avkopplande sovrumsmiljö

Sänggavel och sovrumsinredning – skapa en harmonisk och avkopplande sovrumsmiljö

Sovrummet är den plats där vi kommer ner i varv och får vila och lugn, så det är viktigt att skapa en harmonisk och ombonad miljö. För att uppnå detta finns det viktiga faktorer att ta hänsyn till, från sängens placering till valet av färger och belysning.

Här kommer våra bästa tips om hur du ska tänka när du inreder ditt sovrum: 

  • Placering av sängen är en viktig faktor, då det är den första punkten som fångar vår uppmärksamhet när vi kommer in i rummet. Sänggaveln är en viktig del av detta, då den bör matcha inredningen i rummet och spegla din personlighet. Valet av textiler, som plädar, överkast och kuddar, bör också samspela med sänggaveln för att skapa en helhet i stilen. För att undvika ett stökigt intryck är det viktigt att vara noga med valet av detaljer och begränsa sig till få.

  • Färgen i sovrummet spelar också en viktig roll. Jordnära färger skapar en vacker röd tråd och gör att detaljerna får synas. Välj möbler i en tidlös design och följ trenderna i det som är lätt att byta ut, som textiler och inredningsdetaljer.

  • Belysningen är också en avgörande faktor för stämningen i rummet. En belysningskälla som ger ett lugnt intryck sätter stämningen, så det är viktigt att arbeta med flera ljuskällor och dov belysning.

  • Sängtextiler av bra kvalité är ett måste för en behaglig sömn, så komplettera med en skön matta och en skön pläd. Gardiner på takskena får rummet att kännas högre och luftigare.

  • Gröna växter har en lugnande effekt, så skapa din egen oas med hjälp av växter. En härlig blandning av krukväxter och snittblommor kan göra en stor skillnad i rummet.

  • Till sist, låt din personlighet synas! Ta chansen att uttrycka dig och lägg till detaljer som speglar vem du är och sätter det sista touchen på din sovrumsinredning.

 

sänggavel vit
Föregående artikel