Storyn bakom Daniella Witte X Sérénité

Storyn bakom Daniella Witte X Sérénité

Ända sedan hon var liten har Daniella Witte haft en önskan om att skapa vackra miljöer och genom åren har hon hittat många olika kreativa uttryck för detta. Förutom att styla och plåta bilder för olika varumärken och sitt eget Instagramkonto så driver hon en av skandinaviens populäraste inredningsbloggar och inreder privata hem. Dessutom har hon ritat ett flertal hus och trädgårdar samt designat en handfull inredningsaccessoarer.

Daniellas stil är avskalad, naturlig och mjuk och hon är känd för att med otrolig fingertoppskänsla skapa rum som är lika delar harmoniska som eleganta. Materialen är ofta naturliga med mycket känsla och taktilitet.

För Sérénité har Daniella tagit fram en kollektion som består av en sänggavel, en sängkappa och ett överkast. Kollektionen kännetecknas av ett naturligt och mjukt uttryck som känns typiskt Daniella. Inspirationen kommer från hennes kärlek och respekt för hantverksskicklighet och naturmaterial.

– Jag har själv saknat en inramning till sängen som känns naturligt stilfull i en något lågmäld karaktär, säger hon.

Sänggaveln har flätats av ett naturfärgat tyg från från Astrid textiles. Den grova strukturen och tygets kulör kommer naturligt från hampan och linet det vävts av. Det är ett både väldigt miljövänligt och karaktärsstarkt tyg.

– Jag ville hylla och framhäva hantverket och valde därför en flätad gavel. Mönstret på flätningen har hög igenkänning och skapar en känsla av trygghet. 

– Kombinationen av min design, det tidskrävande hantverket och det taktila materialet får mig att känna mig tryggt förenad med produkterna, säger Daniella.

Utforska Daniella Wittes kollektion här

 

Nästa artikel